Sivut

torstai 14. syyskuuta 2017

Ihanat valkosuklaa(sitruuna)kuppikakut lakritsikuorrutteella (gf)

Nämä olivat yksi herkku poikamme ristiäisissä viime viikonloppuna.

Näitä testailin useaan kertaan ennenkuin löysin itseäni täydellisesti miellyttävän yhdistelmän.


Minikuppikakut toimivat myös ilman sitruunanmakua, mutta mun suussa se kovin vieno sitruunaisuus, mikä näissä on, tekee niistä täydellisiä.

Kuppikakkutaikinan ohje on taas se perus, mitä oon käyttänyt ennenkin, joka on alunperin Annin uunista löydetty. Tätä voi varioida lukemattomin tavoin.

Kuorrute riittää noin 35 kuppikakkuun, ja taikinan ohjeella tulee noin 40 kuppikakkua, mutten lähtenyt muttamaan kumpaakaan ohjetta. Kuppikakut maistuvat myös muffineina ilman kuorrutetta.

Kuorrutteen voi tehdä jo edellisenä päivänä. Sen täytyy olla kylmää vaahdotettaessa.


Ihanat valkosuklaa(sitruuna)kuppikakut lakritsikuorrutteella (gf)

3.5 dl fin mix gluteeniton jauhoseosta
2 dl sokeria
1 tl vanilja sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
200 g sitruunarahkaa tai maustamatonta maitorahkaa
(1 tl raastettua sitruunankuorta)
(2 rkl sitruunanmehua)
100 g valkosuklaata
100 g voita
2 munaa

kuorrute
2 dl vispikermaa
1 pss (a168,7g) hopeatoffeekaramelleja

1. Aloita kuorrutteesta.
2. Kaada vispikerma kattilaan, ja lisää karkit. Kuumenna kermaa koko ajan samalla sekoittaen kunnes karkit ovat täysin sulaneet.
3. Siirrä hopeatoffeekerma jääkaappiin tai pakastimeen, mikäli teet kuorrutteen samana päivänä kuin kuppikakutkin. Kuorrutteen täytyy olla jääkaappikylmää kun sitä alkaa vaahdottaa.
4.Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
5. Asettele paperiset vuoat minimuffinivuoan koloihin.
6. Rouhi valkosuklaa
7.. Sulata voi.
8. Sekoita kuivat aineet keskenään.
9. Vatkaa kevyesti rahka, voisula ja munat keskenään sekaisin.
10. Yhdistä jauho- ja munavoirahkaseos ja sekoita hyvin nuolijalla käännellen.
11. LIsää sitruunankuori ja -mehu sekä rouhittu valkosuklaa. Sekoita.
12. Jaa taikina vuokiin ja paista noin 15 minuuttia. jätä muffinit jäähtymään.
13. Vatkaa jääkaappikylmä hopeatoffeekerma vaahdoksi, ja pursota se muffinien päälle.
14. KOristele esim.raastetulla valkosuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti