Sivut

perjantai 10. helmikuuta 2017

Lämminsavuohi-munavoileipäkakku 40 henkilölle

Toisena suolaisena kakkuna tein häihin lämminsavulohi-kananmunavoileipäkakun. Tämän kakun ohje on liian hyvää -blogista hieman muokattuna.


Lämminsavulohi-kananmunavoileipäkakku 40 henkilölle (gluteeniton)

5 pakettia schärin leipiä (a' 300g-350g) käytin mm. vital ja classic

Lohitäyte
800 g lämminsavulohta (punnittu nahkoineen)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g yrttituorejuustoa
300 g ranskankermaa
noin 3 dl juustoraastetta isona raasteena
1,5 maustekurkkua
puoli ruukkua tilliä
1 pieni punasipuli
1 paprika
mustapippuria
suolaa

Munatäyte
5 keitettyä isao kananmunaa
200g tillituorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 dl juustoraastetta isona raasteena
1,5 maustekurkkua
puoli ruukkua tilliä
puolikas punasipuli
puolikas paprika
aromisuolaa
suolaa
mustapippuria

Kuorrutus
3 dl vispikermaa
150 g ranskankermaa

kostutukseen
5 dl kalalientä

koristeluun
esim.tilliä, keitteyjä kananmunia, viinirypäleitä, kirsikkatomaatteja, sitruunaa

1. Leikkaa leivistä reunat pois ohuelti. Näissä Schärin leivissä on paksut kantapalat. Niistä sai kaksi erillistä leipä palaa halkaisemalla, ja vielä laikkaamalla ohuelti siitä kantapalasta sen reunan irti.
Suosittelen tässä vaiheessa asettelemaan leipäviipaleet neljään kerrokseen suorakulmaisen reunavuoan reunojen sisään, jotta näet, että miten ne pitää asetella, jotta riittävät. (mulla koko oli noin 37x25)
2. Kalatäytettä varten perkaa lohi, pilko maustekurkku, punasipuli, paprika ja tilli. laita kaikki täytteen aineet kulhoon, ja sekoita vatkaimella hetken aikaa. Maista suolan ja pippurin tarve.
3. Munatäytettä varten muussaa haarukalla kaknanmunat, pilko punasipuli, paprika, tilli ja maustekurkku. Sekoita kaikki täytteen keskenään vatkainta apuna käyttäen ja maista suolan, pippurin ja aromisuolan tarve.
4. Levitä irtoreunojen sisälle (tai vuoraa iso astia kelmulla ja levitä sen pohjalle) ensimmäinen kerros leipiä. Kostuta. Laita ensimmäisen leipäkerroksen päälle puolet lohitäytteestä ja levitä tasaiseksi.
5. Laita toinen kerros leipiä, kostuta ja laita munatäyte kokonaan tähän väliin.
6. Kolmas kerros leipiä, kostutus ja loput lohitäytteestä.
7. Laita lohitäytteen päälle vielä kerros leipiä ja kostuta. Siirrä jääkaappiin tekeytymään painon alle mielellään vuorokaudeksi.
8. Valmista kuorrutus vatkaamalla vispikerma vaahdoksi ja sekoittamalla vaahdon joukkoon ranskankerma.
9. Jos teit kakun irtoreunoihin, poista reunat. Jos teit kakun isoon vuokaan, kumoa kakku tarjoilualustalle. Levitä kakun päälle tasainen kerros kuorrutetta ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti