Sivut

perjantai 11. joulukuuta 2015

Lähes mozart-kuulat

Leivotaan lehden mukana tuli karkkilehtinen, jossa oli ohje itse tehtyihin mozartinkuuliin, sinä käytettiin maripaania, mutta mä päädyin mantelimassaan. Mäusta sen maku oli miellytävämpi, ja sitä paitsi valmistusaineluettelo vaikutti kivemmalta - oli huomattavasti vähemmän ainesosia. Pääasiassa vain manteli ja sokeri.


Nämä oli kivan helppoja tehdä, vaikein ja työläin osuus oli suklaan temperointi, joka sekään ei ole pakollista.

Mozart-kuulat (noin 20 kpl)
1 (50g) maraboun dubbel nougat -patukka tai muuta nougatia
150 g mantelimassaa
noin 100 g tummaa suklaata (käytin puolet 86 % ja puolet 50%)
(vihreää elintarvikeväriä)
koristerakeita, sokerihelmiä...

1. Jaa nougat noin 20 palaan ja pyörittele palloiksi (sottaista puuhaa, varoitan). Laita jääkaappiin siksi aikaa kun käsittelet mantelimassaa.
2. Sekoita halutessasi mantelimassan sekaan vihreää elintarvikeväriä ja vaivaa tasaiseksi, jaa yhtä moneen palaan kuin nougat.
3. Pyörittele mantelimassan palat ensin palloiksi, sitten tee niistä levyjä.
4. Aseta nougatpala mantelimassalevylle ja kiedo levy sen ympärille. Pyörittele tasaiseksi palloksi. Nosta jääkaappiin odottamaan suklaakäsittelyä.
5. Tässä vaiheessa halutessasi temperoi tumma suklaa. Ohjeet esim. täällä kinuskissalla . Temperoimalla suklaan voi näitä valmiita mozartin palleroita säilyttää huoneenlämmössä halutessaan, ja temperoitu suklaa ei sottaa syöjän käsiä yhtä helposti. Pallerot maistuvat tosin yhtä hyviltä oli suklaa temperoitua tai ei. Nopeampaa ja helpompaa on olla temperoimatta. Jos et temperoi, sulata suklaa.
6. Pyörittele pallerot sulassa suklaassa ja laita leivinpaperin päälle jähmettymään. (Käytin hammastikkuja tässä vaiheessa apuan. Tökkäsin tikun palleroon, ja pyörittelin suklaassa, tikun avulla sai myös valutettua ylimääräisen suklaan pois.)
7. laita jokaiseen kuulaan vielä esim.sokerihelmi heti, kun olet sen asettanut leivinpaperin päälle.
8. Jähmetä karkit jääkaapissa, ja halutessasi myös säilytä siellä. (minusta nämä maistuvat paremmilta kylminä)


Mä tein nämä lahjoiksi, ja näpräsin niille tuommoiset rasiat, ja sitten pakkasin sellofaaniin.





Tehty tämän ohjeen mukaan