Sivut

maanantai 14. heinäkuuta 2014

Kauraisat sämpylät



Kauraisat sämpylät (n. 15 kpl)

5 dl vettä
1 dl kauralesettä
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 dl sokerijuurikaskuitua
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl oliiviöljyä
n 6 dl vehnäjauhoja

1. Lämmitä vesi reilusti lämpimäksi ja lisää veteen sokerijuurikaskuitu, kaurahiutaleet ja leseet. Anna turvota hetki.
2. Sekoita joukkoon hunaja ja suola.
3. Lisää joukkoon muutama desi vehnäjauhoja, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Vaivaa taikinaa.
4. Lisää jauhoja vähitellen ja loppuvaiheessa jauhojen lisäystä lisää myös oliiviöljy.
5. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
6. Siirrä taikina liinalla peitettynä puoleksi tunniksi lämpimään paikkaan kohoamaan.
7. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle, jaa taikina noin 15 osaan ja pyörittele osaset sämpylöiksi.
8. Laita sämpylät leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle kohoamaan noin puoleksi tunniksi.
9. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
10. Halutessasi kostuta sämpylöiden pinta ja ripottele päälle kaurahiutaleita.
11. Paista uunissa noin 10 - 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti