Sivut

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Gluteeniton pullataikina

Täältä löysin ohjeen hyvänoloiseen gluteenittomaan pullataikinaan. Pikkuisen muokkasin sitä tehdessäni.


Empä muuten olis uskonu, että gluteenittomasta pullasta
saa näin hyvän rakenteista.

Gluteeniton pullataikina

3 dl maitoa
25 g hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ rkl kardemummaa
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
n. 7 dl sunnuntain vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
85 g pehmeää voita

1. Lämmitä maitoa hieman ja liuota hiiva siihen.
2. Lisää joukkoon psyllium ja anna sen turvota hetki.
3. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma, vaniljasokeri ja kananmuna.
4. Sekoita leivinjauhe noin 3 desiin jauhoja ja lisää jauhot maidon sekaan koko ajan vaivaten.
5. Vaivaa joukkoon pehmeä voi.
6. Lisää jauhoja vähitellen kunnes taikina alkaa irrota reunoista ja tuntua kimmoisalta. Vaivaa taikinaa vielä hetken aikaa.
7. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile siitä tanko.
8. Jaa tanko noin 15 yhtäsuureen osaan ja pyörittele pulliksi ja nosta kohoamaan leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle noin 30 minuutiksi.
9. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
10. Voitele pullat ja paista 15-20 min.




Tässä vasemmalla gluteenittomat pullat ja oikealla tavalliset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti