Sivut

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Rahkasämpylät (gluteeniton)



Kun väänsin avomiehelle rahkasämpylöitä normijauhoista, niin päätimpä kokeilla, jotta kuis onnistuis gluteenittomina, ja onnistui :)


Rahkasämpylät (gluteeniton)

2,5 dl maitoa
1 prk maitorahkaa (250g)
2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
0,5 dl (gluteenittomia) kauraleseitä
2 dl tattarihiutaleita
2 dl tattarijauhoja
vajaa 1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl suolaa
3 rkl siirappia
2 rkl öljyä
2 pss kuivahiivaa

1. Kuumenna maito kuumaksi.
2. Sekoita joukkoon rahkat, suola, siirappi, öljy, kauraleseet ja tattarihiutaleet.
3. Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon kuivahiiva, ja alusta tämä edellä meinittuun seokseen.
4. Alusta taikinaa ja lisää tattarijauhot ja gluteenitonta jauhoseosta pikkuisen.
5. Anna takinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 30 min.
6. Leivo kohonneesta taikinasta sämpylöitä (mulle tuli 16 kpl), ja laita leivinpaperilla peitetylle uunipellille liinan alle.
7. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen, ja anna sämpylöiden kohota uunin kuumenemisen ajan.
8. Paista sämpylöitä 10-15 min.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti