Sivut

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Baileys-mariannejuustokakku



Koska viikolla olleista illanistujaisista jäi tuorejuustoa, ja koska jääkaapissa oli baileysiä, päätin kokeilla tehdä tämänmoisen juustokakkusen. (Miten niin tykkään juustokakuista? :) ). Tähän on taas käytetty mitä kaapista löytyi, ja pohjanakin on taas jouluiset tattaripiparkakut. Varmasti esim. digestivet toimis hyvin tässä. Tai dominot.

Pohja:
150 g tattaripiparkakkuja
50 g sulatettua voita

Täyte:
2,5 dl creme vispi
100 g tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
noin 75 g marianne crushia
0,75 dl baileysiä
4 liivatelehteä

koristeeksi esim. marianne crushia

1. Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Taputtele leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle.
2. Öljyä (esim. rypsiöljyllä) ja tomusokeroi vuoan reunat. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

3. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
4. Vatkaa creme vispi vaahdoksi, vatkaa sekaan tuorejuusto ja maitorahka sekä sokerit.
5. Sekoita joukkoon mariannerouhe.
6. Kuumenna baileys ja sulata siihen liivatelehdet. Kaada täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan samalla sekoittaen.
7. Kaada pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia. Mielellään yön yli.

8. Koristele ja nauti.



valkosuklainen glögijuustokakku

Illanistujaiset ystäväpariskunnan luona. Veinpä mukanani tämmöisen kakkusen. Myöhästyttiin, koska mulle tuli kakkukatastrofi. Olin suunnitellut koristavani tämän kakun tomusokerikuvioilla, mutta jostain systä meillä kotona ja ilmeisesti jääkaapissa on jotenkin kosteaa, niin tomusokerit sitten vain suli tuohon pintaan. Koitin sitä pyyhkiä pois, mutta rumahan tuosta pinnasta jäi. Ja koristelu muutenkin on mielenkiintoinen. Kunhan tätä seuraavan kerran teen, niin otan sitten paremmin onnistuneen kuvan.

Mutta maku oli hyvä.


Pohja:
n. 200 g tattaripiparkakkuja
75 g sulatettua voita

Täyte:
300 g tuorejuustoa
2,5 dl creme vanillaa
200 g valkosuklaata
4 liivatelehteä (ehkä olis vähempiki riittänyt)
0,5 dl glögiä (laitoin suhteessa 1:1 vettä ja tiivistettä)

Päällinen:
3 dl glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatelehteä


1. Murskaa keksit, ja sekoita sulan voin kanssa. Taputtele leivinpaperilla peitetyn irtoreunavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.

2. Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen.
3. Vatkaa creme vanilla vaahdoksi. Vatkaa sekaan tuorejuusto.
4. Sulata valkosuklaa mikrossa ja sekoita täytteen sekaan.
5. Kuumenna glögi ja sulata lionneet liivatelehdet glögiin. Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon.
6. Kaada täyte jääkaapissa olleen pohjan päälle ja laita kakku takaisin jääkaappiin hyytymään.

7. Kun kakku on hyytynyt (itse tein kakun aamulla ja päällysteen illalla) valmista glögikiille kakun päälle.
8. Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
9. Kuumenna 1 dl vettä kiehuvaksi ja liota liivatelehdet siihen. Lisää glögitiiviste.
10. Anna jäähtyä tovi ja kaada kakun päälle. Jääkaappiin jähmettymään (mulla oli yön yli, mutta muutama tunti riittää) ja sitten koristele haluamallasi tavalla.


Tässä kuva toisesta versioista, joka meni konserttiväliaikamyyntiin.
 Hienostipa tuo jalkalamppu kuvastuu tuohon kakun pintaan.

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Suklaaton suklaakakku (gluteeniton)

Kiitos työkaverini vaimon, sain käsiini Sara La Fountainin ihanan suklaakakun ohjeen. Kakussa ei kuitenkaan suklaata ole lainkaan, joten nimesin kakun uudelleen. Ja tein siitä gluteenittoman ja hieman muodollisesti muokatun oman ohjeeni.

Toinen ohjeen kakuistani


Suklaaton suklaakakku (gluteeniton)
5 dl sokeria
4,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 kananmunaa
1,5 dl öljyä
2,5 dl maitoa
ripaus vaniljasokeria
2,5 dl keitettyä vettä

täyte ja kuorrutus:
1,5 dl sulatetttua voita
2 dl tummaa kaakaojauhetta
6 dl tomusokeria
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
ripaus vaniljasokeria
1 dl maitoa

1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen
2. Sekoita kuivat aineet keskenään
3. Lisää joukkoon munat, maito ja öljy ja sekoita sähkövatkaimella noin 2 minuutin ajan.
4. Vatkaa joukkoon keitetty vesi. (taikina on löysää)
5. Alkuperäinen ohje sanoo: jaa taikina kolmeen kakkuvuokaan. (mutta koska mulla ei ollut kolmea samankokoista vuokaa, levitin taikinan uunipellille. Ja uunista oton jälkeen leikkasin kuuteeen yhtä isoon palaan ja tein kaksi kakkua.)
6. paista noin 35-40 min, kunnes kakku on kypsää.

7. Jäähdytä pohjat. ja tee kuorrutus
8. Sekoita sähkövatkaimella sulatettu voi, kaakao, tomusokeri, tuorejuusto ja vaniljasokeri hyvin sekaisin.
9. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
10. Kokoa kakku. Kolmikerroksinen kakku, ja kahteen väliin sekä päälle täytettä.

Kakkupala kaksi päivää kakun teon jälkeen. Ja hyvää on edelleen.

Lauantaina 16.11.13 oli täällä Helsingissä myös suklaamessut. Käväisin siellä ja myynnissä oli myös leipomistarvikkeita. Kuten mm. säädettävä suorakulmion mallinen reunavuoka. Empä voinut olla miettimättä kuinka paljon paremman näköinen ja vähemmän vino tästä kakusta olisi tullut, jos olisin sen päässyt moisen reunavuoan avulla kasaamaan. Täytynee kirjottaa joulupukille, jos semmottisen vuoan mulle tois. Mut mitäpä jos en ookkaan ollu riittävän kiltti?

perjantai 15. marraskuuta 2013

Gluteenittomat joulupiparit

Gluteenitonta jouluista juustokakkua kokeilin tuossa jokunen aika sitten ja sen pohjaan käytin kaupasta ostamiani semperin piparkakkuja. Maku ei miellyttänyt, joten päätin kokeilla leipoa parempia pipareja ihan itte. Ja onnistuin. Seuraavanlaisella ohjeella.


Gluttenittomat joulupiparit

150 g voita
1 dl siirappia
1 3/4dl sokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
ripaus muskottipähkinää
2 munaa
5 1/2 dl tattarijauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

1. Kiehauta voi, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Anna jäähtyä - sekoittele jäähtymisen aikana muutaman kerran.
2. Vatkaa sekaan munat yksitellen.
3. Sekoita leivinjauhe tattarijauhoihin ja sekoita vatkaten muna-voi-sokeri seokseen.
4. Anna kovettua jääkaapissa ainakin seuraavaan päivään.
5. Kauli taikina ja ota muotilla haluamiasi muotoisia pipareita.
6. Paista uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Maissilastubroileria ja quinoaa

Tämähän on leivontablogi pääasiassa, mutta tässä kuvaa eilisestä illallisesta

Vihreää salaattia, maissilastubroileria ja quinoaa.

Maissilastubroileri oli helppo tehdä, ja maukas lopputulos syntyi 
Ensin pyöräytin broilerin rintafileen kananmunassa, ja sitten pyöräytin sen maissilastumurskassa, johon oli sekoitettu mausteita - reilulla kädellä, koska fileet olivat maustamattomia. Ja sitten uuniin 175-200 asteeseen noin 25 min.

Ja jälkiruokana oli suklaapyörre-juustokakku.


Suklaapyörre-juustokakku uunissa

Pitkästä aikaa jotain uutta.

Nyt meni uunijuustokakkuneitsyys.

Ohjeeseen törmäsin Leila leipoo -ohjelmassa, ja ihan vähän muuntelua harrastaen suoritin tämän kakun.



Suklaapyörre-juustokakku uunissa
Kakku ennen uuniiin menoa

Pohja:
300 g gluteenittomia digestive-keksejä
150 g sulatettua voita

Täyte:
600 g tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata
3-4 rkl kahvia            

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Valmista pohja: Murskaa keksit ja sekoita sulan voin kanssa. taputtele irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa uunissa noin 10 min. Jäähdeytä pohja.
3. Alenna uunin lämpötila 140 asteeseen
4. Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi.
5. Lisää seokseen sokeri ja vaniljasokeri
6. Sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan ja lopuksi kuohukerma
7. Ota noin puolet taikinasta toiseen astiaan.
8. Sulata suklaa (käytin mikroa tähän) ja sekoita kahvia sulan suklaan joukkoon. Lisää suklaa-kahviseos toiseen puolikkaaseen täyttettä.
9. Kaada täytteitä pohjan päälle vuorotellen ja tee kakkuun kuvioita esim. veistä apuna käyttäen.
10. Paista uunissa 1,5 -2 tuntia.
11. Kylmennä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua.

Voin kertoa, että kakku on parempaa kun on saanut yön yli rauhassa jääkaapissa levätä.





Kakkupala ennen masuun menoa